Sinds 2007 zijn de koop- en huurprijzen flink gedaald. Bijna iedereen kent de verhalen over de Spaanse vastgoedcrisis. Dus als je overweegt om een huis te kopen of te huren in Spanje dan is dit nu nog het juiste moment. Ik zeg bewust nu nog, want de markt is op dit moment weer aan het aantrekken.

 

In de steden en aan de kust zijn de huizen over het algemeen wat duurder omdat je in die gebieden meer voorzieningen hebt. Als je liefhebber bent van uitgaan, het nachtleven en veel vertier dan ligt een woning in of bij een populaire stad voor de hand, maar zoek je liever wat meer rust dan kun je in het binnenland terecht of in het noorden van Spanje. Wil je toch dicht bij de kust wonen, kijk dan eens enkele kilometers van de kust af. Hier is het vaak rustiger, Spaanser en goedkoper.

 

Een stadswoning in de wat grotere steden en in de toeristische gebieden, zoals  Madrid, Malaga, Barcelona en Sevilla zijn vaak veel duurder om te kopen.

 

Verwacht niet dat als je op zoek bent naar een huis met minimaal 3 slaapkamers, 2 badkamers, een groot terras of een tuin met een zwembad dat je deze voor een prikkie kan kopen. Het kan wel, maar dan zal er nog waarschijnlijk het één en ander aan verbouwd moeten worden.

 

 

ZIE OP DE KAART DE GEBIEDEN DIE POPULAIR ZIJN BIJ DE BUITENLANDERS
ZIE OP DE KAART DE GEBIEDEN DIE POPULAIR ZIJN BIJ DE BUITENLANDERS

Op de foto hierboven zie je een overzicht waar de meeste buitenlanders wonen. Dit kan permanent zijn, maar ook alleen in de vakanties.