Trouwen in Spanje

Wat komt erbij kijken

Als jullie besluiten om in Spanje te trouwen komt er wat meer bij kijken dan als je gewoon in Nederland gaat trouwen.

  • Vrienden en familie zie je langer dan één dag. Ze gaan ook niet terug naar huis als het feest is afgelopen. Er zal dus een accommodatie gevonden moeten worden waar het bruidspaar en alle genodigden samen of apart kunnen verblijven. Dit zal afhangen van het totale budget, wat de wensen zijn van het bruidspaar en wat de genodigden willen. 
  • Om de kosten te drukken is het handiger om niet in het hoogseizoen te trouwen. Voor- en naseizoen zijn goedkoper, al zal dit met schoolgaande kinderen niet makkelijk zijn. Denk hierbij dan aan de voor- en najaarsvakantie.

 

  • Het bruidspaar kan besluiten om 2 of meer nachten voor de  (naaste ) familie of voor alle genodigden te betalen. Dan verblijven bruidspaar en genodigden die dagen in één en dezelfde accommodatie. Genodigden die dan langer willen blijven kunnen deze zelf bekostigen en eventueel voor een andere accommodatie en/of plaats kiezen.
  • Niet elk type accommodatie is geschikt voor een huwelijk.  Een groot huis huren lijkt vaak een goede oplossing, maar is het vaak niet. Het is beter om kamers te huren, zodat iedereen zich ook even kan terugtrekken. Niet iedereen vindt het fijn om dag en nacht  vermaakt te worden door zijn familie of vrienden. Zorg wel dat er een gezamenlijke woonkamer of ruimte is waar iedereen samen kan komen. Zoek een locatie wat op loopafstand is van de trouwlocatie. Dat geldt ook voor waar er gegeten en gedanst gaat worden. Het beste is als alles op hetzelfde terrein of in hetzelfde gebouw is, zeker met kinderen erbij.
  • Een trouwceremonie kan vaak tegenvallen en onpersoonlijk zijn. Kies daarom voor een trouwambtenaar die ook jouw taal spreekt. Dan kan er voor de trouwerij al telefonisch contact zijn om je persoonlijke wensen kenbaar maken.
  • Trouwen op het strand kan niet zomaar overal. Het is bijna overal verboden. 
  • Wat kan een trouwerij in Spanje kosten. Eigenlijk kan je het zo duur maken als je zelf wil. Het is zeker de moeite waard om eerst vrijblijvend een offerte aan te vragen met de wensen die jullie hebben. Zo kunnen jullie kijken of het niet te duur wordt en waar er dan op bezuinigd kan worden.
  • Doordat de trouwerij in het buitenland is kan je dus als echtpaar niet even langsgaan om van alles te regelen. Dit kan dus beter uitbesteed worden, scheelt heel veel gedoe en reiskosten. Laat dus een totaalpakket maken, inclusief vlucht, verblijf, trouwlocatie, feestlocatie, catering, bloemen, versiering, trouwambtenaar en niet te vergeten het papierwerk.

 

Mochten jullie hulp nodig hebben bij het regelen van een trouwlocatie, accommodatie om te verblijven, een trouwambtenaar,  en wat er meer bij komt kijken. Neem dan gerust contact met ons op.

We regelen het graag voor jullie.