Cuenca

foto toeristenbureau Spanje
foto toeristenbureau Spanje

Cuenca heeft de volmaakte balans tussen heden en verleden. Een plek waar het culturele en natuurlijke erfgoed elkaar goed aanvullen en de bezoekers de kans bieden om zich te laten verrassen.

 

De oude stadskern en de aangrenzende wijken zien er nog net zo uit als vroeger. Kloosters waar de nonnen nog in alle stilte bidden, kerken waar elke dag nog mensen hun geloof komen vernieuwen, de roemrijke herenhuizen waar de tijd lijkt stil te staan en het stadhuis op bogen die opengaan om toegang te bieden tot het Plaza Mayor.

En niet te vergeten de beroemde hangende huizen.

 

Cuenca ligt in het oosten van de autonome provincie Castilla - La Mancha. Madrid ligt op 167 km en Toledo, de hoofdstad van de regio, ligt op 190 km. 

 

Het schilderachtige oude centrum van Cuenca ligt op een steile bergkam, waarvan de wanden in de diepe kloven van Júcar en Huécar duiken. Rond de smalle, kronkelende straatjes van het Moorse centrum groeide de gotische en renaissancistische stad, waarvan de monumenten werden betaald uit de wol- en textielhandel. De grootste bezienswaardigheid is de kathedraal, een van de origineelste voorbeelden van de Spaanse gotiek, met Anglo-Normandische invloeden. Een van de mooiste hangende huizen is verbouwd tot een museum voor Abstracte kunst.

foto Xoan de Pez
foto Xoan de Pez
foto van  Pablo Alberto Salguero Quiles
foto van Pablo Alberto Salguero Quiles

Klik HIER voor de officiële website van Cuenca.

foto wikipedia
foto wikipedia

Booking.com