Steden in Spanje


De 4 grote steden van Spanje

De vier grote Spaanse steden zijn een ideale bestemming voor een korte vakantie, een citytrip, of als extra bestemming tijdens een langere vakantie in Spanje. Een rondreis via diverse steden of gecombineerd met een zon- of actieve vakantie. In deze 4 grote steden is zoveel te zien en te beleven, dat het voor ons onmogelijk is om dat hier allemaal op te schrijven. We doen natuurlijk wel ons best om alles te vermelden voor jullie!

Mocht je meer willen lezen over deze 4 steden dan kan je beter de folders downloaden. 

Klik de foto van de stad om de folder te downloaden.De kleinere spaanse steden die op de Unesco-lijst staan

Voor de liefhebbers van de wat mindere drukke steden is er ook in Spanje keus genoeg. Spanje heeft genoeg te bieden qua charme, architectuur, geschiedenis, volksfeesten, gastronomie, op cultureel gebied en in het kader van vrijetijdsbesteding. Vaak is er bij deze steden ook een vliegveld in de buurt, vliegvelden zijn namelijk verspreid over het hele land.

Ook de plaatsen die wat verder weg liggen zijn makkelijk te bereiken met een (huur) auto of het openbaar vervoer. Spanje heeft een hele goede infrastructuur van treinen en (lange afstand) bussen die ook nog eens prima betaalbaar zijn.

 

Veel kleine en middelgrote steden in Spanje hebben zich de laatste jaren toegelegd op het renoveren van hun historische erfgoed en het op orde brengen van toeristische accommodaties. Opname op de Unesco wereld erfgoedlijst heeft daar zeker aan bijgedragen! Men wil al dat moois bewaren en gewoon aan u tonen!

 

Hieronder geven we een overzicht van de kleinere steden die op de Unesco lijst voorkomen en zeker ook de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

Klik op de foto om naar de gewenste pagina te gaan

 

Tarragona
Tarragona
Cuenca
Cuenca
Toledo
Toledo