Steden in Spanje

De kleinere spaanse steden die op de Unesco-lijst staan

Voor de liefhebbers van de wat mindere drukke steden is er ook in Spanje keus genoeg. Spanje heeft genoeg te bieden qua charme, architectuur, geschiedenis, volksfeesten, gastronomie, op cultureel gebied en in het kader van vrijetijdsbesteding. Vaak is er bij deze steden ook een vliegveld in de buurt, vliegvelden zijn namelijk verspreid over het hele land.

Ook de plaatsen die wat verder weg liggen zijn makkelijk te bereiken met een (huur) auto of het openbaar vervoer. Spanje heeft een hele goede infrastructuur van treinen en (lange afstand) bussen die ook nog eens prima betaalbaar zijn.

 

Veel kleine en middelgrote steden in Spanje hebben zich de laatste jaren toegelegd op het renoveren van hun historische erfgoed en het op orde brengen van toeristische accommodaties. Opname op de Unesco wereld erfgoedlijst heeft daar zeker aan bijgedragen! Men wil al dat moois bewaren en gewoon aan u tonen!

 

Hieronder geven we een overzicht van de kleinere steden die op de Unesco lijst voorkomen en zeker ook de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

Klik op de foto om naar de gewenste pagina te gaan

 

Tarragona
Tarragona
Cuenca
Cuenca
Toledo
Toledo