Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en zit vol met contrasten.

Door de combinatie van zon, zee, strand, recreatie en natuur is het één van de populairste eilanden in de regio geworden.

Door het prettige klimaat (in de winter gemiddeld 18 graden en in de zomer gemiddeld 26 graden kan men hier het hele jaar op vakantie. In het noorden is het een oneffen en steil gebied waar men natuurlijke zwembaden kan vinden. In het zuiden zijn er veel zandstranden. Daar is dan ook veel strandtoerisme te vinden.

Behalve strandtoerisme heeft het eiland ook een ecologische rijkdom van het Nationaal Park Del Teide, het Nationaal Park Corona Forestal en wat kleinere natuurgebieden.

Duiken is ook erg populair op Tenerife, vanwege de vulkanen die een originele zeefauna hebben.

Verder is het eiland beroemd om zijn carnaval, de kunstnijverheid zoals El Calado of La Roseta en natuurlijk de gastronomie.

 

Tenerife heeft 2 luchthavens waarvan Tenerife Sur het meest gebruikt wordt. Vanaf het vasteland van Europa wordt er vanaf bijna alle luchthavens op Tenerife gevlogen.

 

Klik HIER voor een overzicht van de accommodaties op dit eiland

 

 

Puerto de la Cruz

 

Een van de  belangrijkste toeristische plekken van het eiland. In de stad zijn er genoeg accommodaties en uitgaansmogelijkheden te vinden.

In de omgeving van de kust liggen een aantal bezienswaardigheden, zoals de oude kade, de boulevard en het Lago Martiánez, een complex van zwembaden ontworpen door de Canarische architect César Manrique.

 

 

 

 

 

Los Christianos

 

Een zeer toeristisch gebied met heel veel voorzieningen, een bruisend uitgaansleven, een strand en gebieden waar je met je boot kan aanmeren.

 

 

 

Playa de los Americas

Hier liggen 2 kunstmatige ingedijkte baaien. De stranden hier zijn zeer populair en voorzien van alle faciliteiten, accommodaties, restaurants en uitgaansmogelijkheden.

 

Een gedeelte van het strand is voor nudisten.

 

 

Costa Adeje

In het Zuidelijke gedeelte van Tenerife ligt het plaatsje Adeje tussen de uitlopers van de berg Teide en het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan. Het architectonische erfgoed van de stad vormt één geheel met het natuurlijke landschap. Hier kan je als bezoeker walvissen spotten, golfen en wandelen via de wandelroutes die naar de hoogste top van Spanje, de vulkaan El Teide lopen.