Gran Canaria

Gran Canaria is een mini continent met een zeer diverse variatie aan landschappen en microklimaten.

Het heeft een intens stedelijk leven, dankzij zijn kosmopolitische en dynamische hoofdstad waar je alles kan vinden. Ook heeft het een van de beste klimaten in de wereld.

Het eiland heeft een uitgebreid aanbod van culturele, sportieve en natuur toerisme. Je kan er van alles doen, zoals zwemmen, surfen, wandelen, maken van excursies, sterren kijken en natuurlijk genieten van zon, zee en strand.

Het meest populaire strand is MasPalomas, Playa de Ingles en Costa Meloneras, dus ook erg toeristisch. Wil je wat rustigere stranden dan kan je beter naar San Agustin, Amadores en Puerto Mogán gaan.

Het vliegveld van Gran Canaria is een van de belangrijkste van de Canarische eilanden en is daarom zeer makkelijk bereikbaar vanaf vrijwel alle grote Europese luchthavens.

 

Klik HIER voor een overzicht van alle accommodaties op het eiland

 

Playa de las Canteras

Playa de Las Canteras heeft een kilometers lang strand met het hele jaar door een aangename temperatuur.

Het heeft een natuurlijk rifbarrière dat 200 meter voor het strand ligt waardoor de zee erg rustig is. Het heeft een brede promenade vol met terrasjes, eetgelegenheden en barretjes. Het ligt midden in de stad, ideaal als je zon, zee en strand wil combineren met het stedelijke toerisme.

 

 

 

MasPalomas

MasPalomas hoort bij de 3 naast elkaar gelegen stranden; Maspalomas, Playa de Ingles en Costa Meloneras. Het is een gebied vol met toeristische accommodaties, restaurantjes, winkels, terrasjes en uitgaansleven.

In het middengebied,  vlakbij de duinen bevinden zich de nudisten en gay zones.

Opvallend is de zone ElFaro, een ontmoetingszone en wandelgebied.

 

 

Puerto rico y Amadores

Deze 2 stranden liggen iets verderop dan LasPalomas, het heeft spectaculaire witte stranden van fijn wit zand en mooi helder water. Het is er wat minder druk dan bij LasPalmas, maar heeft genoeg te bieden om je niet te vervelen.