· 

Rondreis, 8 dagen Zuid Spanje half pension

Tijdens deze reis wisselt u kustplaatsjes af met bezienswaardige steden in het binnenland. Van vergezichten over de Middelandse Zee tot cultuur opsnuiven in historische steden. En u hebt volop de tijd om de door u uitgekozen bezienswaardigheden te bezoeken, want u dineert tijdens deze halfpension-reis in uw hotel!

 

 

Inbegrepen

- 7 overnachtingen volgens beschrijving op basis van halfpension

- Vlucht Amsterdam (of ander vliegveld ) - Malaga v.v. per Transavia.com

- Luchthavenbelasting

- Huurauto categorie B (Ford Ka of gelijkwaardig) Centauro. Zie Voorwaarden autohuur Spanje (Alicante, Barcelona, Malaga en Valencia)

- Reisbeschrijving en landkaart

 

Niet inbegrepen

- Eventuele overige kosten huurauto (zoals extra verzekeringen, ter plaatse te voldoen)

- Lokale entree-, tol- en parkeergelden

  

Excursies

- Gibraltar - Jerez de la Frontera - Sevilla - Cordoba - Baeza en Ubeda - Granada

 


Reisschema

Dag 1: Amsterdam - Malaga - Torremolinos, Fuengirola of Benalmadena, ca. 25 km

Na aankomst op de luchthaven en in ontvangstname van uw huurauto (indien geboekt) rijdt u naar het eerste hotel. Wij ontzorgen u graag door meteen uw huurauto en vlucht voor u vast te leggen. Met de apart in de prijskolom genoemde reiscode kunt u de volledige reis (vlucht naar Malaga, huurauto én accommodaties) snel en eenvoudig reserveren. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u alvast een terrasje pakken, aan het strand genieten of de kustplaatsjes verkennen.

 

Dag 2: Torremolinos, Fuengirola of Benalmadena - Algeciras, ca. 115 km

Vandaag rijdt u langs de kust en diverse badplaatsen, zoals het mondaine Marbella naar Algeciras. Onderweg passeert u Gibraltar, een uniek klein stukje grondgebied dat sinds het jaar 1703 in Britse handen is.

 

Dag 3: Algeciras - Sevilla, ca. 190 km

U verlaat de kust en trekt het Spaanse binnenland in. Onderweg naar Sevilla passeert u de Sherry stad Jerez. U kunt de beroemde paardrijschool bezoeken of uw smaakpapillen testen in een authentieke bodega!

 

Dag 4: Sevilla

Vandaag heeft u alle tijd om de vele bezienswaardigheden van het dag en nacht bruisende Sevilla te bekijken. Plan voldoende tijd in om het prachtige Maria Luisa Park, de enorme kathedraal en de bijzondere wijk Santa Cruz te bezoeken.

 

Dag 5: Sevilla - Baeza/Ubeda, ca. 275 km

De rit naar Baeza of Ubeda is de langste tijdens deze reis. Tijdens deze rit kunt u een bezoek brengen aan Córdoba met het wonder van de Mezquita, een gotische kathedraal, gebouwd middenin een moskee. Vervolgens rijdt u door naar Baeza of Ubeda. De stadjes liggen vlak bij elkaar, boven op een heuvelrug, op ca. 800 m hoogte. Twee openluchtmusea die in 2003 zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Dag 6: Baeza/Ubeda - Granada, ca. 135 km

Granada, uw reisdoel van deze dag, is natuurlijk de stad van het wereldberoemde paleizencomplex Alhambra. Wij raden u aan tijdig uw entreekaartjes te reserveren daar er een beperkt aantal kaartjes per dag beschikbaar zijn. Kaartjes kunt u reserveren op www.dejongintra.nl/andalusietickets of wij bestellen ze voor u.

 

Dag 7: Granada - Nerja, ca. 100 km

Vanuit het Andalusische binnenland rijdt u terug naar de mooie kust van de Costa del Sol op weg naar Nerja. Deze badplaats staat bekend om zijn Balkon van Europa en het leuke pittoreske centrum.

 

Dag 8: Nerja - Malaga - Nederland, ca. 70 km

Vandaag eindigt uw rondreis en rijdt u terug naar de luchthaven om uw huurauto in te leveren en terug te reizen naar Nederland. Uiteraard kunt u uw autorondreis verlengen met een verblijf aan de Costa del Sol. Geef deze wens aan ons door.