Cruise 8 dagen Canarische Eilanden en Madeira

Reis in 8 dagen langs de Canarische eilanden en Madeira. Breng een bezoek aan de steden las Palmas, Funchal, Arrecife,  Santa Cruz de las Palma en Santa Cruz de Tenerife.

Laat je lekker verwennen aan boord van de AIDAStella met zijn zwembaden, Bioscoop, internet, restaurants, wellnes en winkels.

Deze reis kan gecombineerd worden met een vakantie op het eiland Gran Canaria.

 

Van dag tot dag


Dag 1 - Las Palmas (Gran Canaria), Canarische Eilanden 

Vertrek 22.00 uur

Op Gran Canaria wordt het klimaat grotendeels bepaald door de noordoostpassaat (de alisio), een constant waaiende wind uit het noordoosten. Dankzij deze passaatwind is de temperatuur op Gran Canaria het gehele jaar door gelijkmatig: 's winters gemiddeld 19 graden; zomers gemiddeld 24 graden. Het plaatselijk klimaat wordt beïnvloed door het Cumbre-gebergte in het midden van het eiland. Het zuiden van Gran Canaria ligt in de regenschaduw van de bergen met als gevolg dat het daar vaak zonnig en droog blijft.  Gran Canaria telt ruim 675.000 inwoners. De inwoners van Gran Canaria zijn overwegend rooms-katholiek. Kenmerkend in de kunst en architectuur zijn de fraaie beelden, houten plafonds en barokke hoogaltaren in de kerken en de houten balkons en omsloten patio's van de Canarische huizen. In veel kerken op Gran Canaria kunt u werk van de in Guía geboren beeldhouwer José Pérez (1756 - 1815) vinden.

Las Palmas Las Palmas de Gran Canaria is de hoofdstad van het eiland en vanuit hier zal de cruise reis beginnen en eindigen.

 

Dag 2 - Cruisedag op zee 

Deze dag zal je varend op het chip doorbrengen en kan je heerlijk genieten van alles wat er op het schip te doen is.

 

Dag 3 en 4 - Funchal (Madeira), Portugal

Aankomst bij het eiland om 08.00 uur en vertrek de volgende dag om 05.30 uur

Bananenplantages, ruige rotsen, wijngaarden en een kleurrijke bloemenpracht waaraan Madeira haar bijnaam ‘bloemeneiland’ dankt. De subtropische archipel, met als hoofdstad Funchal, ligt in de Atlantische Oceaan op 700 km van de Marokkaanse kust, maar het hoort bij Portugal. Het vruchtbare vulkanische eiland is vanwege haar bijzondere vegetatie en landschap een wandelparadijs. Het werd in 1419 door de Portugezen Joao Gonçalves en Tristao Vaz Teixeira ontdekt. Ze noemden het Madeira, wat ‘houten eiland’ betekent. In diverse gebouwen zoals de St. Lawrence Fortress en het Palacio do Governo Regional zijn de Engelse en Portugese invloeden terug te vinden. Het eiland loopt steil af in zee en heeft vrijwel geen zandstranden. Daarom zijn er bij de hotels langs de kust zogenaamde lido’s, zoutwaterzwembaden, aangelegd. Slenter tussen de palmen over de Lido Promenade waarlangs zich prachtige tuinen en zwembadcomplexen bevinden, neem een glaasje Madeirawijn, of bezoek de andere bezienswaardigheden op het eiland.

 

Dag 5 - Arrecife (Lanzarote), Canarische Eilanden

Aankomst 08.00 uur en Vertrek om 18.00 uur

Arrecife is de hoofdstad van het eiland met een maanlandschap van 300 vulkanen. Deze streek heeft zijn interesse gewekt bij wetenschappers (Nationaal park van Timanfaya). Karakteristiek voor Lanzarote is zijn unieke geologische vorming en het groot aanbod aan culturele evenementen: kunstgalerijen, kastelen, monumenten, tuinen en cultuurcentra, onbetwistbaar de invloed van de briljante en veelzijdige artiest César Manrique. Het typische van het eiland is het landschap: tussen 1730 en 1736 werd door een fascinerend schouwspel van vulkanische uitbarstingen meer dan 2.000 miljoen kubieke meter lava omhoog gespoten, waardoor dorpen en vruchtbare valleien bedekt werden en waardoor het aanzien compleet veranderde en een nieuwe bodem gevormd werd en wat nu het Nationaal park van Timanfaya is. 

 

Dag 6 - Santa Cruz de la Palma (La Palma), Canarische Eilanden 

Aankomst 10.00 uur en Vertrek 19.00 uur

Hier kan men genieten van de soms zeldzame flora en fauna in een rustig ontspannen sfeer die alleen op eilanden als deze heersen. De geschiedenis van La Palma is net als de andere Canarische Eilanden van vulkanische oorsprong en men schat tussen de 5-10 miljoen jaar geleden uit de zee verrezen. Zo’n 3000 jaar geleden had Homerus het al over de “eilanden van de Gelukzaligen” en tussen 1100 en 800 v.Chr. al bezocht door de Feniciërs, komend van het huidige Cadiz, en de Carthagers. Rond 250 v.Chr. werden hier de eerste nederzettingen gebouwd. Verder hebben er de Guanchen gewoond. Het werd weer ontdekt in 999 n.Chr. door de Arabier Ben Farroukhe. De eerste kaart werd gemaakt in 1339 door een cartograaf uit Mallorca, Dulcert.

 

Dag 7 - Santa Cruz de Tenerife (Tenerife), Canarische Eilanden

Aankomst 06.00 uur en Vertrek 22.00 uur

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden. Wetenschappers hebben op het “grotteneiland” zoals Tenerife door middeleeuwse schrijvers werd genoemd, tien klimaatzones vastgesteld. Kuststreken die vroeger onherbergzaam waren zijn in een paar jaar veranderd in uitgestrekte vakantiecentra. Maar er zijn tevens streken die alleen voor wandelaars toegankelijk zijn en voor velen is dit het eigenlijke Tenerife. Zoals de meeste Canarische eilanden heeft Tenerife klimatologisch twee kanten: een lijzijde waar het bijna altijd zomer is en een loefzijde waar het voornamelijk lente is. Het zuiden is warm en droog, het noorden heeft een aangenaam gematigd klimaat en is vaak bewolkt en vochtig, vooral ‘s winters. 

 

Dag 8 - Las Palmas (Gran Canaria), Canarische Eilanden

Aankomst 05.00 uur

Hier eindigt de 8 daagse cruise langs de eilanden.

 

 

Prijzen

Beschikbare datum vanaf 4 november 2018

 • Een binnenhut vanaf 717,00 Euro per persoon
 • Een buitenhut vanaf 855,00 Euro per persoon
 • Een buitenhut met balkon vang 1105,00 Euro per persoon

Exclusief vervoer van en naar het eiland Gran Canaria, Las Palmas.

Er zijn 2, 3, 4 en 5 persoonshutten beschikbaar.

Hierbij komen nog de administratiekosten van € 45,00 en de calamiteitenfonds van € 2,50

 

Meer Info

 

 • Volop mogelijkheden, geen verplichtingen. Zorgeloos genieten: fooien en veel drankjes inbegrepen.
 • Ruim aanbod van sportieve excursies.
 • Ook ideaal voor jongeren en gezinnen.
 • Aantrekkelijke opties voor grotere gezelschappen.
 • De Cruise is op basis van semi all-inclusive; tafelwijn, bier en frisdrank zijn bij de buffetmaaltijden inbegrepen.
 • Fooien zijn ook bij de prijs inbegrepen.
 • Interessante tarieven en kortingen voor kinderen en jeugd in de leeftijd van 2 t/m 24 jaar.
 • Een langer verblijf voor of na de cruise is uiteraard mogelijk.
 • Getoonde prijzen zijn per persoon, inclusief havengelden, alle maaltijden en faciliteiten.
 • De prijzen kunnen dagelijks variëren en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en (koers)wijzigingen.
 • De uiteindelijke prijs kan daarom zowel hoger als lager worden dan vermeld.
 • Fooien zijn inclusief.
 • Drankjes buiten de maaltijden om worden op de eindafrekening met 15% servicetoeslag verhoogd.

De hutten

Hut 2 persoons met balkon
Hut 2 persoons met balkon
Hut met raampje
Hut met raampje
Hut 4 persoons met balkon
Hut 4 persoons met balkon
binnenhut
binnenhut