Mirador del Rio

In het noorden van Lanzarote, op 479 meter boven de zeespiegel, op de top van de imposante klif, de Risco de Famara, bevindt zich deze Mirador del Rio. Een imposante creatie van de Canarische kunstenaar César Manrique.

 

De Mirador del Rio is in 1974 neergezet en omvat een bar met prachtige  vergezichten, een souvenirshop en een platform. Het gebouw is volledig geintegreerd en bijna niet zichtbaar vanaf buitenaf. Het is subtiel en ingenieus gecamoufleerd onder een zware rots die volledig is ingepast in de vulkanische omgeving.

 

Vanaf verschillende observatiepunten kun je genieten van de omgeving en het uitzicht op de Chinijo-archipel, La Graciosa, Montaña Clara, Alegranza, Roque del Este en Roque del Oeste en van de zeestraat die de naam geeft aan het gezichtspunt.

 

 

 

Voor jouw vakantie op Lanzarote kan je contact opnemen met martine@spanjetravel.com  Zij woont op Lanzarote en helpt je graag met het reserveren van jouw unieke ervaring op dit mooie eiland.