Wandeltocht, cruise en helikoptervlucht in Barcelona

Wandeltocht, cruise en helikoptervlucht

Bewonder Barcelona vanuit elke mogelijke hoek op een avontuurlijke tocht van 3,5 uur te voet, op het land en in de lucht.

Geniet van een wandeltocht door de oude stad met hoogtepunten zoals de sfeervolle gotische wijk, de prachtige gotische kathedraal en de kleurrijke Las Ramblas en La Boqueria-markt.

Vervolgens kan je genieten van een zeebries en de skyline van de stad tijdens een 40 minuten durende cruise langs de kust aan boord van een Turkse schoener die deels op wind- en zonne-energie vaart.

Sluit af met een 6 tot 10 minuten durende helikoptervlucht en vlieg hoog boven de stranden en bezienswaardigheden van Barcelona.

 

Er kunnen maximaal 12 personen reserveren per tour.

De gids is Engelstalig.

 

Kosten per persoon € 89,50

(Let op: er is een minimum van 2 personen per boeking vereist en de volgorde van het reisplan kan variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van de boot en helikopter. Eventuele administratiekosten van het bedrijf zijn nog niet bij deze prijs inbegrepen. )

 

Tourschema

Ga op eigen gelegenheid naar het oude centrum van Barcelona (Ciutat Vella) en ontmoet je gids.

Begin aan het eerste deel van jouw ervaring: een wandeltocht met een kleine groep door de oudste wijken van Barcelona. Volg je gids door het doolhof en luister naar de verhalen over de geschiedenis van de oude stad die teruggaat tot de Romeinen. Geniet van de elegante gebouwen en wandel door de smalle, donkere straatjes van de gotische wijk (Barri Gòtic) naar de Placita de la Seu. Bewonder de sierlijke gevel van de gotische kathedraal (La Seu) en hoor dat die oorspronkelijk in de 12e eeuw werd gebouwd, maar dat de gevel pas in 1890 werd voltooid. Poseer voor foto's bij het stadhuis van Plaça de Sant Jaume, en dwaal door de oude Joodse wijk naar Plaça del Pi om de buitenkant van de prachtige kerk Santa Maria del Pi te zien. Vervolgens loop je door naar de beroemde La Ramblas en passeer je de beroemde La Boqueria-voedselmarkt, een opstapeling van kleurrijke stalletjes waar fruit, groente, vlees, vis en culinaire lekkernijen worden verkocht.

 

Na ongeveer twee uur wandelen kom je aan bij de oude haven (Port Vell) voor de cruise.

Stap aan boord van een ecoboot (een gestroomlijnde catamaran deels gedreven door wind- en zonne-energie) en geniet van het zeebriesje en de skyline van Barcelona tijdens een 40 minuten durende boottocht langs de kust.

 

Terug aan wal stap je in een minibus en rijd je naar de helihaven voor jou sightseeingvlucht.

Je gaat aan boord van de helikopter en na de veiligheidsinstructies vlieg je hoog boven de stad. Geniet van het uitzicht op Port Vell, de oude stad, het Olympisch Dorp en andere bezienswaardigheden tijdens de 6 minuten durende vlucht. Daarna reis je terug naar het standbeeld van Columbus waar de tour eindigt.

 

De tour kan in de ochtend of in de middag geboekt worden.