Rondreis 8 dagen Andalusië


EXCLUSIEF:

 • fooien voor de lokale gidsen, chauffeur en reisbegeleider
 • persoonlijke uitgaven
 • niet vermelde maaltijden en dranken
 • facultatieve excursies
 • eventuele verlenging van het verblijf en bijhorende transfers (luchthaven-hotel-luchthaven)
 • Administratiekosten

INCLUSIEF:

 • vluchten Brussel( of ander vliegveld - Málaga heen en terug
 • alle transfers tenzij anders beschreven
 • NL/FR reisbegeleider gedurende de rondreis
 • lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
 • verblijf in de genoemde hotels (of gelijkwaardig)
 • vermelde maaltijden
 • excursies + entreegelden

Vanaf  € 1184,- P.P.


 • Rondreis in een groep
 • Reisduur is 8 dagen (7 nachten).
 • Vertrek op zaterdagen  vanuit gewenste luchthaven


De rondreis dag van tot dag

Dag 1: 

Nederland - Spanje, Málaga - Mijas

Vlucht vanaf Nederland naar Málaga en transfer naar Mijas (ca. 29 km).

Diner en overnachting in hotel Eurostar Mijas ****

Inclusief ontbijt de volgende ochtend.

 

 

Dag 2:

Mijas - Málaga - Ronda - Jerez de la Frontera (ca. 199 km)

‘s Morgens panoramische stadsrondrit in Málaga. Daarna naar het indrukwekkende Ronda, gebouwd op twee rotspunten die verbonden zijn door een imposante brug.

We wandelen door het pittoreske centrum en bezoeken de Plaza de Toros (één van de oudste stierenarena’s in Spanje) en de kathedraal.

Na de middag vertrek naar Jerez. Diner en overnachting in hotel Royal Sherry Park****

Inclusief ontbijt de volgende ochtend.

 

 

Dag 3:

Jerez - Cádiz - Sevilla (ca. 138 km)

Na het ontbijt een stadswandeling door Jerez en een bezoek aan een sherrybodega. Verkies je een droge sherry, een ziltachtige manzanilla of een krachtig zoete Pedro Ximénez? In deze stad vind je zeker een fles naar je smaak!

We rijden verder naar de havenstad Cádiz waar we een boeiende stadstour maken. Cádiz is gesticht door de Feniciërs in 1100 v. Chr. en is dus zeker één van oudste Europese steden. De architectuur lijkt een beetje op de hoofdstad van Cuba, vandaar de bijnaam ‘Klein Havana’.

We wandelen een stukje langs de Malecón, een prachtige zeeboulevard met uitzicht op de Atlantische Oceaan en een rij van statige, pastelkleurige gebouwen. Even verderop zien we de koepels van de kathedraal blinken in de zon.

Daarna rijden we naar Sevilla, waar we dineren en overnachten in hotel Alcora****.

Facultatieve avondexcursie: 'Sevilla by night'

 Inclusief ontbijt de volgende ochtend.

 

Dag 4:

Sevilla

In de voormiddag panoramische stadsrondrit door Sevilla, de stad die Bizet inspireerde tot zijn opera Carmen. De gids leidt ons rond in de gigantische kathedraal en de beroemde Giralda, een 96 meter hoge Moorse minaret die werd omgebouwd tot klokkentoren. In de namiddag ontdek je de romantiek van Sevilla op je eigen tempo.

Je kan het Alcázar bezoeken, een koninklijk paleis in sprookjesachtige Mudéjar-stijl met rijkversierde patio’s, klaterende fonteintjes en palmentuinen. Zelfs op het heetst van de dag vind je hier rust en schaduw. Of maak een wandeling langs de Guadalquivir, ga gezellig winkelen of luister naar de straatmuzikanten.

Dit is trouwens de streek waar de flamenco geboren is.

Diner en overnachting in hotel Alcora****

Inclusief ontbijt de volgende ochtend.

 

 

Dag 5:

Sevilla - Córdoba - Granada (ca. 374 km)

Vertrek naar het beroemde Córdoba. De Moorse stad kende een bloeiperiode in de 10de eeuw en uit die tijd zijn prachtige monumenten bewaard gebleven. We bezoeken de Mezquita, een islamitisch gebedshuis met 860 marmeren zuilen en dubbele bogen. Door het spel van licht en schaduw hangt hier een wondermooie, mystieke sfeer. Daarna wandelen we door de oude joodse wijk, met een unieke synagoge, en maken we foto’s van de kloeke Romeinse brug over de snelstromende Guadalquivir. Op zoek naar een mooi souvenir? Dan vind je in Cordoba heel wat fijne lederwaren en sombrero’s, gemaakt door echte vakmensen.

 

Daarna gaat onze reis verder naar Granada, gelegen aan de voet van de machtige Sierra Nevada.

Diner en overnachting in hotel MA Puesta de los Aljibes****

Facultatieve avondexcursie: typisch Andalusische avond met flamencoshow.

Inclusief ontbijt de volgende ochtend.

 

 

Dag 6:

Granada – Antequera (ca. 108 km)

In de voormiddag begeleide citytour met een bezoek aan het Alhambra en Generalife. Je bewondert de burcht en het zomerpaleis van de laatste Moorse sultans op Spaans grondgebied. Je wandelt door de elegante siertuinen en geniet van het panorama op Albaicín, de oude Arabische wijk met zijn doolhof van smalle straatjes. In de namiddag ben je vrij om Granada op eigen ritme te ontdekken.

Eén ding is zeker: deze witgekalkte stad in de heuvels, met zijn oergezellige pleintjes, steegjes en terrasjes, blijft je voor altijd bij.

Vertrek naar Antequera.

Diner en overnachting in hotel Antequera Golf ****

Inclusief ontbijt de volgende ochtend.

 

 

Dag 7:

Antequera – El Torcal – Antequera – Mijas (ca. 85 km)

In de ochtend rit naar het beschermde natuurpark El Torcal waar we een korte wandeling maken. De beroemde karstformaties hebben door erosie de meest bizarre vormen aangenomen. Maar in El Torcal is meer te zien dan alleen rotsen: hier bloeien tal van wilde bloemen en leven steenbokken en vale gieren.

Terug naar Antequera. Deze stad is bekend om zijn overblijfselen uit de bronstijd en wordt gedomineerd door de Alcazaba (Moorse burcht) die een weids uitzicht biedt op het landschap en de terracotta daken. We brengen een bezoek aan het Stedelijk Museum, ondergebracht in een 18de eeuws paleis, en aan de Real Colegiata de Santa María la Mayor, één van mooiste Spaanse kerken uit de renaissance.

Daarna rijden we verder richting Mijas.

Diner en overnachting in hotel Eurostar Mijas****

Inclusief ontbijt de volgende ochtend.

 

 

Dag 8:

Mijas – Málaga (ca. 29 km) – Nederland

Vertrek naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht.

 

Je kan natuurlijk ook je vakantie nog wat langer laten duren door te kiezen voor een aansluitend, ontspannend strandverblijf.